Actualment esteu veient 1 de maig de 2020 confinades i combatives

1 de maig de 2020 confinades i combatives

Sabem bé que només el poble salva al poble. Que ningú es quedi enrere!

Avui és un 1 de maig atípic en el qual volem retre homenatge significatiu a totes aquestes famílies que han passat i estan en la nostra plataforma i que s’han vist afectades per les seves hipoteques, prestem, clausures abusives, lloguers, que han estat desnonades o han hagut de deixar la seva llar per no tenir recursos econòmics suficients per a pagar el lloguer.

Totes elles són famílies treballadores als qui anys d’esforç i treball dur, no els han estat suficient per a conservar un habitatge digne on acollir-se. Famílies amb les seves vides en mans de Governs i administracions que els donen l’esquena, no els ofereix alternatives habitacionals per a ells. Famílies sota el jou de les polítiques de les retallades i la vulneració de drets fonamentals.

Contractes porqueria, precarietat laboral, sou irrisoris, en moltes ocasions economia submergida com una sortida per a emportar-se el pa a la boca. Una precarietat que avança encoratjada per l’Estat que provoca un preu difícil de superar: marginació i discriminació social. Ingressos que donen per a sobreviure però no aconsegueixen per a mantenir l’habitatge ni els seus subministraments bàsics.

Recordem que per motius d’aquesta pandèmia de la COVID-19, no es pot desnonar a ningú ni tallar-li els subministraments bàsics, sembla mentida que hagi hagut de passar això, perquè el govern faci cas a les reivindicacions de la PAH i la importància que té el dret a l’habitatge.

En aquests temps que corren de confinament, té més rellevància tenir una llar, igual que el treball és fonamental que tots tinguem dret a un habitatge.

Per això la PAH continua avançant, elaborant materials i propostes d’incidència política per a defensar-nos. Des de cadascuna de les nostres assemblees i participant d’espais on continuar ampliant la xarxa social, de suport, de lluita col·lectiva, perquè totes les que tenim alguna cosa a dir per a canviar les coses, juntes som més fortes.

Aquest any és un Primer de Maig atípic, alterat per l’expansió de la pandèmia mundial de la Covid-19. La crisi que va portar el virus ens ha afectat sanitàriament, en l’àmbit laboral i social. Lluny del que ens volen fer creure, tanmateix, aquesta crisi no és del tot inesperada:

La política de retallades aplicades pel govern de l’Estat espanyol i els d’algunes CCAA en els darrers anys ha provocat un col·lapse sanitari que ha suposat milers de morts i unes polítiques associades que han posat el benefici d’uns pocs per sobre de la salut de totes les treballadores (ERTOs, acomiadaments, imposició d’anar a la feina a serveis no essencials… ). Els sindicats combatius, lluny de restar immòbils, hem realitzat un treball d’acompanyament i lluita de la mà de totes les treballadores i treballadors afectats per aquestes polítiques i lluitem en el Pla de Xoc Social juntament amb altres organitzacions i moviments socials per no deixar ningú enrere.

Aquest Primer de Maig anunciem que passem a l’ofensiva i que, si pretenen que aquesta crisi la tornem a pagar els de sempre, ens trobaran de cara. És per això pel que reclamem l’aplicació de les mesures de xoc mentre duri el confinament i anunciem un període de mobilitzacions i lluita permanent un cop termini el confinament per que tot canviï i que les treballadores i treballadors no tornem a sortir perdent per una crisi que no hem provocat nosaltres. “La crisi sanitària no és un fenomen sobrevingut sinó causat pel sistema capitalista”. És el mode de producció el que ha provocat les grans problemàtiques del segle XXI. La classe treballadora no podem tornar a pagar la crisi i per això tenim una sèrie de reivindicacions dividides en dues fases:

Mesures de xoc mentre duri el confinament:

1 – Garantia patronal dels EPIs i protocols de protecció i de proves PCR per totes les feines essencials.

2 – Aturada de tota activitat econòmica no essencial.

3 – Nul·litat de tots els ERTO d’empreses amb beneficis.

4 – Nul·litat de tots els acomiadaments per motiu de la Covid-19.

5 – Establiment d’una renda bàsica universal incondicional pel període de confinament.

6 – Nacionalització de tots els serveis bàsics i recuperació de tots els serveis externalitzats per ser gestionats des del sector públic, amb participació social i gestió democràtica, per garantir a tots habitatge i subministraments.

7 – Nacionalització i recuperació immediata de tots els serveis públics privatizats.

Mesures Post Confinament i davant la crisi econòmica i social:

1 – Derogació total de les reformes laborals i de pensions: Salaris i pensions públiques dignes per a tots als 65 anys.

2 – Fi de l’acomiadament lliure: dret a opció a reingrés al lloc de treball en cas d’acomiadament improcedent.

3 – Prohibició de l’externalització de serveis de la pròpia empresa (per combatre la precarietat, força segmentació amb la temporalitat i ETTs).

4 – Repartiment del treball: prohibició de les hores extres, reducció dràstica de la jornada laboral. Acabar amb la bretxa salarial i amb la discriminació de gènere, orientació sexual, edat o procedència en el món laboral.

5 – Reforma fiscal progressiva a les CCAA i a l’Estat: qui més tingui, que pagui més.

6 – Ampliar els fons de reserva per poder contratar persones en situació de vulnerabilitat social.

7 – Suport amb fons per l’adquisició d’empreses en fallida per part dels i les treballadores.

8 – Regularització de les persones migrants en situació irregular per poder acollir-se a cobertures socials.

9 – Eliminació del requisit de jornalades i reforma agrària per facilitar projectes de producció sostenible.

10 – Reclamació de l’aprovació i aplicació del conveni de l’OIT de les treballadores de la llar i regularització de les migrants.

11 – Relocalització del teixit productiu en clau ecològica i superació de l’economia fòssil. Creació de banca pública.

12 – Davant l’autoritarisme i la vigilància digital, garantia de llibertats fonamentals al carrer i d’intimitat a la xarxa, derogació de la llei Mordassa.

13 – No paguem el deute, exigim a l’UE que la banca i les multinacionals paguin per no deixar ningú enrere, intervenim les empreses per garantir la planificació racional i democràtica de l’economia.

“Passem a l’ofensiva” i diem ben alt i clar que no volem cap nou pacte social com el de la Moncloa per afavorir el capital. Sols el poble salva el poble. Que ningú es quedi enrere!

(PLA DE XOC SOCIAL 24/4/2020)

El nostre més sentit homenatge a totes les treballadores i treballadors en aquest dia tan significatiu de lluita obrera i especial atenció a totes les treballadores de la Sanitat Pública, cures de la llar, cures de persones, transportistes, caixeres, etc. En definitiva a tots els que fan possible que mentre la resta de la població estem complint el confinament, ells s’exposen davant aquest virus en benefici de totes, sent de nou la classe obrera l’heroïna d’aquesta història, mentre el capitalisme i els seus lobbies segueixen amb les seves polítiques maquiavèl·liques i els seus atemptats als drets més bàsics.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.