Actualment esteu veient Ampliem zona de cobertura i ens convertim en Plataforma d’Afectades per l’Habitatge – PAH Mollet Baix Vallés

Ampliem zona de cobertura i ens convertim en Plataforma d’Afectades per l’Habitatge – PAH Mollet Baix Vallés

La precarietat augmenta, el problema amb l’habitatge no remet i la PAH creix per a poder continuar donant resposta, suport mutu i solucions a les famílies afectades per la hipoteca, el lloguer o empeses a ocupar un habitatge, de banc o fons voltor, davant la falta de polítiques que garanteixin l’accés a un habitatge digne i assequible.

Fa una dècada ens vam veure obligades a organitzar-nos per a poder enfrontar-nos a la part més dramàtica de la crisi financera i l’esclat de la bombolla immobiliària: la pèrdua de la llar per execució hipotecària.

Des de llavors, lluny de solucionar-se i davant la falta de polítiques d’habitatge, pensades per a la gent i no per a fomentar l’especulació i la violació d’un dret tan bàsic, no hem parat de créixer i ens han empès a estar en constant renovació i reinvenció. D’un problema inicial com va ser l’hipotecari, passem a un problema global d’habitatge, a causa de la falta d’habitatge públic, la bombolla dels preus del lloguer, l’arribada dels fons voltor i la incapacitat de l’Administració a donar resposta a més d’un milió de desnonaments.

En aquests últims anys, des de la PAH hem creat i guanyat lleis autonòmiques, hem presentat lleis en el Congrés, mocions als Ajuntaments i hem forçat a tots els nivells per a aconseguir solucions a les famílies que s’acosten a les nostres assemblees.

Ara, en un context social dominat per la COVID-19 i una nova crisi econòmica derivada d’aquesta pandèmia, ens veiem obligades de nou a reinventar-nos, però sobretot a ampliar horitzons. La precarietat, els habitatges inaccessibles o la falta de garanties per a poder continuar mantenint la llar, continuen sent protagonistes, no sols a Mollet del Vallès, tambè a Sant Fost de Campsentelles, La Llagosta, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Llissá d’Amunt, Llissá de Vall, Palau de Plegamans i Polinyá.

La PAH continua sent més necessària que mai i en les assemblees de PAH Mollet, setmana rere setmana, vèiem com ens venien persones angoixades, des de municipis propers.

Per tot això, plenes d’energia, emprenem una nova etapa com PAH Mollet Baix Vallès per a poder tenir presència oficialitzada, no sols a Mollet, també en aquelles localitats on la nostra experiència sigui necessària. Tant per a ajudar a les famílies com en les negociacions o accions directes si són requerides, ja sigui amb la banca, els jutjats o les administracions locals.

Aquesta reconversió l’estem fent efectiva fa un temps, però avui la volem fer oficial. Ja hem celebrat reunions amb alguns Ajuntaments per a donar-nos a conèixer i tenim programades més. Les restriccions actuals per la pandèmia, dificulten algunes activitats, però anunciem que aviat, arrencarem campanya de difusió i informació per a donar-nos a conèixer, teixir aliances, compartir recursos i continuar defensant el dret a l’habitatge.

El nostre senyal d’identitat és l’assessorament col·lectiu, altruista i totalment gratuït. Les nostres assemblees principals continuaran realitzant-se presencialment els diumenges a Mollet, però les famílies d’altres municipis, celebrem assemblees virtuals els dilluns a la tarda, fins que l’estat d’alarma remeti i puguem reprendre la calor de veure’ns.

Per a poder saber més sobre nosaltres, només cal accedir a la nostra pàgina web pahmolletbaixvalles.org

Si tens problemes d’habitatge, sigui hipoteca, lloguer o ocupació, si pateixes pobresa energètica, la Plataforma d’Afectades per l’Habitatge del Baix Vallès, t’ajudarem.

Amb la PAH Mollet Baix Vallès, Sí que es pot

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.