Actualment esteu veient Rentar-te les mans et sortirà car

Rentar-te les mans et sortirà car

L’Ajuntament de Mollet, en plena crisi sanitària, augmenta un 15% la factura de l’aigua.

Molts ciutadans de Mollet ja ho han notat, la nostra factura de l’aigua ha pujat entre 10 i 20 €. Aquest increment es deu al fet que canviar els contenidors de tot el Vallès no és gratis. Però mentre altres consistoris han decidit assumir la factura, el nostre excel·lentíssim Ajuntament ha decidit que el preu el paguem nosaltres, les famílies. Així, mentre les autoritats sanitàries adverteixen de la importància de rentar-se les mans, les veïnes i veïns de Mollet, ens hem d’enfrontar a una pujada de la factura de l’aigua, del 15%.

L’augment de la factura ve provocat per la pujada de l’impost d’escombraries, que s’utilitza teòricament per donar un servei públic. Diem teòricament ja que des de fa molts anys, aquest treball el realitza una empresa privada. Això és una prova més del car que ens surt privatitzar els serveis públics. ¿Ningú fiscalitza a aquesta empresa? Ningú sap a on va realment aquesta pujada de l’impost. La PAH de Mollet fa temps que reivindiquem la importància d’uns serveis públics com a garantia d’igualtat d’accés d’aquests serveis bàsics.

Ara, els grups municipals, utilitzen aquesta situació per la seva guerra política, de la qual, com sempre, no hi haurà vencedors ni vençuts, només supervivents, nosaltres, la gent del carrer que patim els efectes de les seves polítiques de “postureo”. Sabem que aquesta pujada va ser aprovada per tots els grups municipals en el Consorci de residus. Decisió presa sense pensar en els centenars de famílies que estem al límit econòmic i amb prou feines arribem a final de mes. I per descomptat, menys han pensat en els milers de famílies afectades per ERTES o autònoms i petits comerços que han vist reduir els seus ingressos, o directament perdre’ls, a causa de la crisi sanitària.

Aquesta decisió, empeny a moltes llars a haver de triar entre menjar o pagar les factures, en uns moments de clara recessió en què des dels moviments socials estem exigint l’exoneració dels pagaments. En cap cas, la solució per poder pagar els abusos sobre el preu d’un dret fonamental, ha de passar pel fraccionament de les factures. Si a això li sumem que la lectura és estimada, si alguna cosa sabem per experiència, és cap a on solen escombrar aquestes estimacions en els subministraments.

La PAH breguem amb els abusos institucionals i la violació dels drets més bàsics per tenir una vida digna, com l’habitatge i els subministraments, des de 2009. Si alguna cosa hem après, és que quan ajuntem una pujada abusiva, amb ingressos insuficients, només hi ha un final: impagament, acumulació de deute i efectes nefastos en la salut física i mental de les famílies.

Davant aquesta pujada de la factura de l’aigua, des de PAH Mollet, ens dirigim a totes aquestes famílies que veuen cada dia empitjorar la seva situació mentre el sector polític sí que es renta les mans, un missatge clar: No esteu soles! Les famílies, com tu que formem la PAH, fa anys que ens organitzem i lluitem per a enfrontar-nos a aquestes situacions, defensar els nostres drets, evitar els talls de subministraments i responsabilitzar a les subministradores en cas de no poder pagar. La nostra força marcada per la necessitat, ens va fer realitzar una ILP i guanyar una Llei a Catalunya, la 24/2015, que reflecteix tot això. Encara així, la ineficàcia en aplicar la llei d’aquest consistori, ens obliga a seguir organitzades, defensar-nos i exigir el compliment de la llei, fent de manera solidària, allò que hauria de fer l’Administració.

Animem a totes les persones de Mollet que es troben amb dificultats per a fer front als pagaments de subministraments, a posar-se en contacte amb nosaltres. Només el poble pot salvar al poble, sent més necessari que mai, organitzar-nos en contra d’un sistema injust. Juntes, no sols aconseguirem solucions, també podrem exercir més pressió perquè no ens colin unes pujades escombraries i per a continuar exigint una xarxa d’aigua pública i una regularització dels últims rebuts per a no haver de pagar aquesta pujada de la factura de l’aigua totalment indiscriminada.

Aquest article té 1 comentari

 1. Silvia

  Me parece vergonzoso que se suba tanto ,indiferentemente que sea una empresa pública o privada, el ayuntamiento debería haber puesto condiciones y no dejar que suban lo que les de la gana,lo tenían que haber regularizado antes de la subida y no dejar hacer estos abusos.
  Un saludo.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

 • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
 • Finalidad:  Moderar los comentarios.
 • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
 • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
 • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.