You are currently viewing Las PAHs catalanas hemos conseguido que el PSOE no toque el precio de la cesión obligatoria de pisos vacíos de la banca

Las PAHs catalanas hemos conseguido que el PSOE no toque el precio de la cesión obligatoria de pisos vacíos de la banca

Els Ajuntaments i la Generalitat tenen en el seu abast un mecanisme per mobilitzar pisos buits de bancs i fons voltors i així ampliar el parc social d’habitatge, no hi ha excusa per no fer-ho.

Ahir vam denunciar a contra-rellotge que el Govern de Pedro Sánchez s’estava qüestionant, per les pressions dels bancs i fons voltors, portar al Tribunal Constitucional l’únic article que no havia recorregut el PP: el que marcava un preu social per a la cessió obligatòria de pisos buits de la banca i voltors, amb la temptació de compensar un cop més a preu de mercat als responsables de la crisis econòmica del 2008.

Avui podem dir que gràcies a la força del Grup Promotor de la Llei 24/2015 i a la ràpida resposta d’alerta de totes les PAHs de Catalunya la mesura per mobilitzar habitatge buit de la banca a preu del 40% del HPO, és plenament vigent i es pot aplicar. El termini per impugnar-la és fins aquest dijous i al no haver-se interposat el recurs al Consell de Ministres, tenim la seguretat que finalment no serà impugnada.

Exigim que s’apliqui la cessió obligatòria des de ja per augmentar el parc d’habitatges d’emerfència al preu establert al DL 17/2019 pel Parlament de Catalunya i avisem tant al Govern de la Generalitat com al Govern de l’Estat que no deixarem d’estar vigilants per tal que no es vulneri el dret a l’habitatge i farem passos endavant en la seva conquesta.

Estem segures que, les pròximes victories que celebrarem seran l’aprovació d’una nova llei que restitueixi inmediatament els articles suspesos pel Tribunal Consticucional del Decret Llei 17/2019 que eviten desnonaments a famílies vulnerables i una llei d’habitatge estatal que tingui per principi la defensa de les persones i no dels especuladors.

Un cop més demostrem que som imPAHrables!

Sí que es pot!

Leave a Reply

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.