Actualment esteu veient Endesa porta a judici a Fatima per ”punxar la llum”

Endesa porta a judici a Fatima per ”punxar la llum”

El dijous 3 de maig, Fatima s’enfronta a judici pel penal després de ser denunciada per Endesa.

Endesa porta a judici pel penal a Fatima per enganxament fraudulent de la llum. Fa 3 anys que Fatima, mare d’un menor, es va veure obligada a ocupar un pis de la Sareb. Amb vulnerabilitat demostrada, és un cas de molts, que davant la ineficàcia de l’Administració per a donar resposta residencial, es veu en la tessitura d’haver d’ocupar o quedar-se al carrer. Tot aquest temps ha estat amb la PAH lluitant per regularitzar la seva situació i poder pagar el lloguer que li correspon i els subministraments.

Endesa ha tingut tres anys per a instal·lar-li a Fatima, que quan va entrar en el pis ja tenia connectada la llum, un comptador solidari com marca la Llei 24/2015 catalana. No ho ha fet i ara la porta a judici.

Recordem que la llei està vigent des de fa sis anys i que durant aquest temps, l’oligopoli energètic l’ha estat incomplint sistemàticament, eludint signar els convenis amb la Generalitat, que els obliguessis a aplicar-la sense excuses.

En aquest temps, hi ha hagut múltiples accidents i incendis per culpa de les enganxades irregulars. Accidents que es podrien haver evitat, si Endesa hagués actuat responsablement i no al marge de la llei.

El passat 29 de març, gràcies a la pressió popular de la PAH i l’APE (Aliança contra la Pobresa Energètica), es van signar aquests convenis entre Generalitat i Endesa. Tot un avanç en els drets bàsics, que entre altres coses, ofereix la possibilitat d’accedir a un comptador solidari d’electricitat per a aquelles famílies que no disposin d’un títol habilitant (escriptura de propietat, contracte de lloguer o similar).

Aquest fet suposa un reconeixement explícit dels drets energètics d’aquelles persones que, pel context econòmic, s’han vist forçades a ocupar un habitatge. Fins ara, no tenien més opció que connectar-se irregularment si volien disposar d’electricitat a casa seva, amb el consegüent risc per a elles i les seves veïnes. Es tracta d’un contracte extraordinari que es mantindrà per part d’Endesa, mentre la persona sol·licitant de la instal·lació provisional mantingui el seu domicili en l’habitatge i es trobi en situació de risc d’exclusió residencial.

Amb el judici de Fatima, volem denunciar que passats dos mesos de la signatura d’aquest conveni, Endesa encara no ha posat en marxa el protocol per a posar els comptadors socials de llum, però no es talla un pèl a continuar criminalitzant al sector més vulnerable de la nostra societat.

Exigim la paralització del judici, sense perjudici per a Fatima, així com la ràpida instal·lació del comptador solidari que li pertoca.

Endesa

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.