Actualment esteu veient El moviment pel dret a l’habitatge s’enfronta a penes de presó.

El moviment pel dret a l’habitatge s’enfronta a penes de presó.

La fiscalia ens porta a judici per una acció pacífica i festiva que es va dur a terme el 2 i 3 de març de 2017 en una oficina del BBVA, al barri de Sant Andreu de Barcelona

Fa més de 3 anys i mig, des de la PAH de Barcelona i amb el suport d’altres col·lectius i persones, vam organitzar una acció (com tantes altres vegades) per negociar diversos casos d’afectades pel BBVA. La negociació es va allargar dos dies durant els quals vam estar al local del BBVA del carrer Torres i Bages amb Joan Torras, vam repartir octavetes, vam posar música al carrer, ens vam reunir amb responsables del BBVA i vam pressionar públicament al banc perquè donés una solució per als casos.

Massa vegades, fer accions on els hi pintem la cara públicament és l’única manera d’arribar a acords. Però també massa vegades patim la repressió dels cossos policials, el poder judicial i l’estat quan lluitem per un dret bàsic:

El dia 9 de novembre a les 11h, 8 persones que vam participar en l’acció al BBVA tenim un judici en el qual se’ns acusa d’ “allanamiento de establecimiento abierto al público” i “delito leve de daños”. El BBVA s’ha retirat del procés judicial, però la fiscalia ens demana 900€ de multa i 2 anys de presó per persona.

Aquest procés judicial i l’acusació són totalment desproporcionades i injustes. Durant l’acció, el local va seguir obert, la gent entrava i sortia, els caixers van seguir funcionant i no es va produir cap dany ni a l’oficina ni a les treballadores. Al llarg de la jornada es va afegir molta gent solidària que veia el caràcter festiu i de justícia social de l’acció. Quan ja havíem pactat que marxàvem, els mossos ens van identificar mentre recollíem. En un primer moment el BBVA ens va denunciar, però després d’una primera vista judicial van decidir retirar-se de l’acusació.

Ara el procés judicial obert té encara menys sentit, ens trobem que la fiscalía el tira endavant per intentar posar-nos la por al cos, per intentar silenciar-nos i això ens afecta a totes. Però no ho aconseguiran, al contrari, cada vegada som més les persones disposades a lluitar contra qui juga amb les nostres vides, contra qui ens roba i especula amb un dret bàsic.

Per això, les persones acusades, que actualment formem part de diferents col·lectius, demanem adhesions, suport públic i difusió perquè ens absolguin, però també per a sumar cada dia més forces pel dret a l’habitatge!

Dóna’ns el teu suport sumant-te al manifest https://forms.gle/eUfP5Njd23rcp3cR9

#FiscalíaDéjaloYa
#FiscaliaDeixahoJa

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.