Actualment esteu veient Denunciem a Serveis Socials per la seva mala gestió

Denunciem a Serveis Socials per la seva mala gestió

No pot ser que es facin informes negatius que eviten l’adjudicació de la taula d’emergència per part de la Generalitat a famílies desnonades sense alternativa i amb passat de violència de gènere.

No donarem noms com solem fer per protecció i privacitat, donada la delicadesa de la situació. El cas va començar fa anys, durant els quals la nostra companya va ser víctima de violència. Fets denunciats i guanyats jurídicament. Després de separar-se es va trobar en una situació complicada, arribant a ser desnonada sense alternativa residencial i allotjada al costat dels seus fills en una pensió on porta gairebé nou mesos.

Abans del desnonament, en un acte de negligència absolut, els serveis socials van ser incapaços d’activar la sol·licitud de la taula d’emergència, un dret clar al qual es podia acollir aquesta família. Apel·laven al fet que sense ordre de desnonament no es pot sol·licitar. Des de la *PAH ho hem dit una vegada i una altra, tenir ordre de desnonament no és l’únic motiu per a poder accedir un pis d’emergència. La violència de gènere també. Així i tot, el desnonament que la va deixar al carrer era el tercer intent, per la qual cosa, temps va haver d’activar-la.

Això no va ser el més negligent que va poder fer serveis socials. També es van encarregar de jutjar i condemnar com a responsable de la seva situació a la nostra companya, per la qual cosa van redactar un informe desfavorable que ha provocat que per dues vegades se li hagi negat la taula d’emergència des de Habitatge de la Generalitat.

A causa d’aquesta negativa i al no tenir cap garantia de solució per part de la Generalitat, se li ha notificat que el 21 d’octubre ha d’abandonar la pensió. Un desnonament administratiu descarat, ja que aquesta família contínua sense tenir opció a un habitatge. En aquests mesos han estat buscant pis de lloguer, però ja sabem el complicat que accedir a un pis de mercat, més sent vulnerable i sense un contracte fix de treball

. Durant aquest temps el que si han fet és pagar un 40% del cost de la pensió.

Des de la PAH Mollet Baix Vallès seguirem al seu costat fins que es resolgui la situació. Denunciem públicament aquesta nefasta actuació de serveis socials i de l’Agència d’Habitatge de Catalunya. Tenim proves irrefutables per a demostrar tot el recorregut d’aquesta família.

Pel que exigim que:

– Es realitzi una recerca a fons de l’expedient i de la pràctica realitzada per serveis socials.

– Mentre es produeixi el procés de recerca i es presenti la seva resolució, es mantingui a l’estada en la pensió on estan avui dia.

Els hem ajudat a redactar un document explicitant tots els fets que al costat de la documentació que els demostren, seran lliurats per la família als Serveis Socials de Mollet del Vallès, al Síndic de Greuges, a l’Agència d’Habitatge de Catalunya, en Benestar Social i Família, en el Col·legi de Treballadores Socials de Catalunya, al Jutjat de Primera Instància de Mollet i al Síndic Personer de Mollet.

La PAH estarà acompanyant-la en tot aquest procés. Continuarem denunciant la situació fins a garantir el seu dret a l’habitatge.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.