Actualment esteu veient Ampliada la moratòria de desnonaments fins al 9 d’agost

Ampliada la moratòria de desnonaments fins al 9 d’agost

Ampliada la moratòria de desnonaments, donarà tranquil·litat per tres mesos, a moltes famílies però està molt lluny de solucionar el problema i solo l’allarga més.

El Consell de Ministres, ha aprovat que quedi ampliada la moratòria de desnonaments a famílies vulnerables, fins al 9 d’agost. Una moratòria que, malgrat ser un avanç en la protecció de famílies vulnerables, és poc ambiciosa. No n’hi ha prou amb ajornar un problema, cal donar-li solució. Mentre això no passi, això és el que tenim

En el BOE d’avui, es publica el Reial decret llei 8/2021, que fa efectiva l’extensió en els articles 7 i 8 de les mesures urgents vinculades a l’habitatge.

Concretament:

  • Es manté la possibilitat de suspendre de forma extraordinària els desnonaments de famílies vulnerabilitzades derivats de lloguer (impagaments i finalitzacions de contracte) fins al 9 d’agost de 2021 (inclòs). Aquesta mesura s’aplica a petits o grans tenidors, sempre que el propietari/arrendador no sigui una persona física en situació de vulnerabilitat.
  • Es manté la possibilitat de suspendre de forma extraordinària els desnonaments de famílies vulnerabilitzades en situació d’ocupació en precari, inclusivament per la via penal, fins a la mateixa data. En aquest cas, els propietaris hauran de ser grans tenidors (persones físiques o jurídiques amb més de 10 habitatges) i la família, entre altres requisits, incloure un menor d’edat, una persona dependent o una víctima de violència de gènere.
  • Es manté la pròrroga extraordinària dels contractes de lloguer que finalitzin fins al 9 d’agost. L’inquilí podrà sol·licitar una ampliació del termini contractual amb les mateixes condicions per un màxim de 6 mesos.
  • Es manté la moratòria de pagament de lloguer per a grans tenidors i entitats públiques fins a la mateixa data. En aquest cas, la propietat podrà escollir entre una rebaixa del 50% de la renda per un màxim de 4 mesos o un ajornament del pagament pel mateix termini i el fraccionament d’aquestes quotes en els mesos posteriors.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.