Actualment esteu veient 469 desnonaments en 2021

469 desnonaments en 2021

Durant l’any 2021 els desnonaments han augmentat més del 40% traduïts en 469 desnonaments al Vallès Oriental segons dades dels Partits Judicials de Mollet i Granollers

Avui s’han fet públiques les dades del Poder Judicial sobre els desnonaments l’any 2021. Xifres escandaloses que mostren el patiment de milers de persones per culpa de la crisi i la manca o caiguda d’ingressos, sumat als elevats preus de l’habitatge i la manca de polítiques valentes per revertir la situació.

Del total nacional, amb 41.359 desnonaments, 9.398 (el 22,7%) han estat a Catalunya que continua liderant el rànquing de la vergonya, sent el territori on més es desnona.

Si bé no hi ha forma de saber els desnonaments produïts per municipis, una mostra de l’opacitat i manca d’informació sobre temes incòmodes que l’administració no vol visibilitzar, un cop l’any podem accedir a les dades dels Partits Judicials. Al Vallès Oriental tenim jutjats a Mollet i Granollers que han tancat l’any 2021 amb 469 desnonaments (Mollet 93 / Granollers 376).

469-desnonaments-1

A altres causes s’inclouen altres propietats, com locals, pàrquings… i els desnonaments sense títol. Les dades oficials no estan desgranades i fa difícil quantificar la problemàtica de les ocupacions, però si queda clar fent comparatives que és residual.

Dades alarmants que posen sobre la taula la necessitat de contundència, tant de la Generalitat com dels Ajuntaments, a fer complir la Llei 24/2015 i la nova llei catalana antidesnonaments aprovada la setmana passada. No té cap sentit que una majoria parlamentària aprovi lleis d’emergència promogudes pels moviments socials i es celebrin amb aplaudiments, si després no es fa el que cal per pressionar al seu compliment als grans propietaris, o ens envien a les forces policials per protegir els privilegis de qui més té.

La PAH Mollet Baix Vallès, hem actuat a més de 40 desnonaments, entre Mollet, Montmeló, Montornès, Parets i Sant Fost. Els hem evitat tots menys dos. Dues famílies que haguessin pogut estalviar-se el mal trago de ser expulsades si l’administració hagués fet la seva feina. Estem molt cansades de veure el joc del ping-pong entre Generalitat i Ajuntaments passant-se la pilota els uns als altres.

Continuarem treballant per defensar el dret a l’habitatge, del costat de les persones vulnerables en exclusió residencial. Aquest 2022, ja hem intervingut (tant suspenent-los amb antelació, com convocant a les portes) en una vintena de desnonaments. Si les dades de l’any anterior, malgrat les lleis vigents catalanes i la moratòria de desnonaments de l’Estat, són aterridores i molt properes a les dades de fa uns anys, aquest any no pinta que vagi a millor.

Desnonaments-al-VO-2013-2021

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.