You are currently viewing Victòria del moviment per l’habitatge enfront de la repressió de la fiscalia

Victòria del moviment per l’habitatge enfront de la repressió de la fiscalia

Les 8 encausades per una acció al BBVA el 2017 hem estat absoltes i sense càrrecs després d’un judici que només es pot definir com a patotxada de la fiscalia però que ens mostra un cop més els mecanismes de repressió que utilitza aquest sistema inhumà.

Fa setmanes que ho dèiem: #FiscaliaDeixahoJa! D’haver estat així ens hauríem estalviat totes el temps perdut i els diners públics que costa un judici com aquest. Però la fiscalia, rabiosa amb els activistes que defensem els drets que massa vegades la mateixa justícia vulnera, estava decidida a intentar acovardir-nos i silenciar-nos.

El judici va tenir lloc el dilluns 9 d’octubre i avui hem rebut l’única sentència possible: absolució per les vuit denunciades.

Si aquest judici ja era un sense sentit (el BBVA feia temps que havia retirat la demanda i la fiscalia havia optat per augmentar la pena i tirar endavant el procés), menys sentit va prendre al conèixer tots els perfils de les persones denunciades.

Per una banda teníem a cinc companyes de lluita, que en aquell moment formaven part de PAH Barcelona i actualment estan en diferents grups d’habitatge. Per una altra banda tenim la part més surrealista d’aquest despropòsit. Estaven denunciades: una senyora clienta de l’oficina on es va produir l’acció, que en el moment de la identificació per part dels Mossos estava allà fent unes gestions; un noi de 17 anys que va entrar per curiositat a veure què passava i una noia sense llar que va entrar a l’oficina per poder posar-se un plat calent a la boca en veure que estàvem dinant macarrons que havia cuinat un col·lectiu del barri. 

El judici va donar peu a moltes anècdotes divertides: testimonis de la fiscalia testificant donant-nos la raó, testimonis dels mossos afirmant que s’havien assegurat que totes les denunciades formaven part de la PAH, els de seguretat explicant que l’únic que recorden d’aquell dia és que menjàvem espaguettis (però eren macarrons, tal i com consta com a fet provat en la sentència), etc.

Si ens volien silenciar, l’únic que han aconseguit és donar-nos més força, més veu i arrancar-nos uns bons riures.

Ja ho dèiem dilluns passat: #NiMultaNiCárcel, i així ha estat! Malgrat haver quedat absoltes i alliberar-nos de dos anys de presó i 900 € de multa per persona, estàvem en mans d’unes advocades genials i compromeses i s’han generat algunes despeses de defensa que cal cobrir. És per això  que d’aquí uns dies començarem una campanya per cobrir aquestes costes. Som lluitadores, som solidàries, però lamentablement com la immensa majoria, som precàries.

Ho portem fent fa anys i ho seguirem fent. Res ni ningú evitarà que seguim matinant per aturar desnonaments, que ens mobilitzem contra el BBVA, contra Cerberus, contra l’Administració i contra qui vulgui negar-nos el dret a l’habitatge o fer-nos fora dels nostres barris.

Volem donar les gràcies infinites a totes les que ens heu donat suport en aquest procés. A les que vau poder venir a la ciutat de la in-justícia, dir-vos que va ser fantàstic i molt emocionant tenir-vos allà.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.