Actualment esteu veient Vasi i la seva família amb dos menors es pot quedar al carrer

Vasi i la seva família amb dos menors es pot quedar al carrer

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, té fins a l’1 de desembre per a accelerar la burocràcia que porta mesos retardant el reallotjament i el lloguer social

La història de Vasi va començar fa massa temps. Vivien de lloguer i mai van deixar de pagar. En finalitzar el contracte, la propietat de l’habitatge, un particular, li va notificar la no renovació en voler recuperar el pis per al seu ús personal. A partir d’aquest moment, tot es va complicar. Primer perquè no van aconseguir que ningú els tornés a lloguer i posteriorment van veure com la situació econòmica es complicava.

Vasilica va buscar algun tipus de solució en Serveis Socials, però al·legant que no tenia ordre de desnonament, van estar mesos sense tramitar-li la sol·licitud perquè entrés en la taula d’emergència de la Generalitat. Empenyent-la així a haver de passar per dues incòmodes situacions: d’una banda perjudicar la relació de la propietat. On al principi hi havia enteniment, amb el pas dels mesos, va haver-hi judici, amenaces i finalment data de desnonament. D’altra banda, allargar l’angoixa de la situació i el sofriment de tenir un procés de desnonament obert sense veure una solució clara.

Fins avui ha passat per l’amenaça d’abandonar el pis el 15 de juny. Situació que aconseguim ajornar. Posteriorment, va arribar la carta dels jutjats citant-la a judici per al 22 de setembre i amb data de desnonament per al 22 de novembre.

Per a intentar millorar la seva situació econòmica i davant la dificultat d’aconseguir un treball, van decidir emprendre. Amb el poc que tenien van assumir la gestió d’un petit bar. L’arribada de la COVID-19 i les restriccions, li ho han posat més difícil que fàcil el poder aixecar cap, però van sobrevivint malgrat seguir en vulnerabilitat.

Malgrat tenir fibromiàlgia i esgotament crònic, Vasi ha estat batallant incansablement perquè les seves filles no es quedin al carrer. Gràcies a això, ahir vam rebre la notificació de suspensió del desnonament per a dilluns que ve, fins a l’1 de desembre.

Des del mes de juliol està esperant una resolució de la taula d’emergència que li asseguri el reallotjament. La lentitud burocràtica en aquestes gestions, ha provocat que encara no tingui resposta i de seguir així, l’1 de desembre aquesta història podria acabar de la pitjor de les maneres.

La setmana passada, tant Vasi com nosaltres, vam ser informades que l’Agència d’habitatge de la Generalitat, estava fent tot el possible per a solucionar aquest cas amb la màxima urgència. Que mediarien amb la propietat en el cas de no tenir un pis d’aquí al dilluns. Van ser notícies esperançadores que es van difuminar el dilluns quan Serveis Socials li va notificar que l’Agència d’Habitatge estava posant problemes, després de veure els últims trimestres d’autònoms, al·legant excés d’ingressos que els deixaria fora de la taula d’emergència.

Per a aclarir aquesta situació incongruent amb la realitat, evitar el desnonament i garantir el reallotjament, avui la PAH Mollet Baix Vallès hem acompanyat a Vasi a les oficines de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Pressionarem mobilitzades, forçar a una reunió i arrencar un compromís per a evitar l’inevitable.

La pilota està en la seva teulada. Disposen de 12 dies per a fer el que no han estat capaços d’accelerar des de juliol

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.