You are currently viewing [CONVOCATORIA] Junts per Catalunya vol retallar la nova llei antidesnonaments

[CONVOCATORIA] Junts per Catalunya vol retallar la nova llei antidesnonaments

Un altre cop, Junts es comporta com van fer amb la Llei de Lloguers, en contra del dret a l’habitatge

El passat mes de juny, el Grup Promotor de la Llei 24/2015 vam presentar i registrar, amb el suport d’una àmplia majoria parlamentària (ERC, Junts, En Comú Podem i CUP) la que serà la nova Llei antidesnonaments que restituirà els articles suspesos pel Tribunal Constitucional, uns articles que ampliaven la cobertura de la Llei 24/2015.

El 20 de setembre va finalitzar al Parlament la ronda de compareixences de les diferents entitats, institucions, organitzacions i experts per fer aportacions al text registrat que acabarà amb milers de desnonaments. Durant les gairebé dues setmanes d’aquesta fase han comparegut al Parlament una àmplia representació de diferents actors: Entitats socials o d’habitatge, organismes o representants públics, experts, col·legis professionals, associacions i representants de la propietat aportant cadascuna la seva visió de la importància o necessitat d’aquesta Llei.

Ara en la fase d’esmenes del procediment parlamentari:

Junts per Catalunya vol retallar la nova llei antidesnonaments

Tot i el seu compromís inicial, Junts ha presentat importants esmenes a la nova Llei. Esmenes tan importants com compensar econòmicament als desnonadors o canviar de nou la definició de gran tenidors a 15 habitatges en comptes que 10 com està registrat fent d’aquesta manera un pas enrere i deixant fora alguns casos de famílies vulnerables que van haver d’ocupar posicionant-se al costat dels qui desnonen en comptes de les famílies vulnerables.

Un altre cop Junts es comporta com van fer amb la Llei de Lloguers.

Concentració

El Grup Promotor de la Llei 24/2015 advertim des de ja que no permetrem a Junts ni a cap altre partit cap esmena que retalli la proposició de Llei.

Per tot això convoquem a tota la ciutadania i al moviment pel dret a l’habitatge a sumar-se a la concentració que organitzem el pròxim dijous 14 d’octubre a les 18:30h en Arc de Triomf de Barcelona per assenyalar a Junts per Catalunya per voler retallar la nova llei antidesnonaments.

Leave a Reply

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.