Actualment esteu veient Tot el nostre suport a PAHC Bages

Tot el nostre suport a PAHC Bages

Concert solidari per fer front a una multa de 20.000€ que es va imposar durant una acció per aturar un desnonament, en aplicació de la llei mordassa.

Moltes recordareu aquell matí del 25 de març de l’any passat en que, concentrades com tantes altres vegades davant la porta d’una veïna de Manresa – en aquest cas de la Rachida i la seva família- per evitar que els fessin fora de casa, PAHC Bages va haver de fer front a un desnonament violent, en què la policia va emprar una força a totes llums innecessària, sembrant el pànic a l’escala i abusant de forma greu del seu poder. Quasi un any després, a les nostres companyes els demanen 20.000 euros de multa per posar el cos contra la vulneració del dret fonamental a un sostre digne.

No només la violència policial va ser flagrant en aquell cas. La Rachida tenia un pis de mesa d’emergència confirmat i tot el que demanava la PAHC Bages era un aplaçament del desnonament, fins que el pis que li havia estat atorgat fos finament entregat a la nostra companya. Demanàven, en definitiva, el compliment de la Llei catalana d’Habitatge.

Lluny d’actuar de forma sensata i minimitzant el dany causat, això és, aturant un desnonament perfectament evitable fins que aquesta família tingués garantida una alternativa habitacional, tant jutjats, com els Mossos d’Esquadra van prendre la decisió d’actuar de forma inusitadament violenta i desnonar la Rachida de la pitjor de les maneres, arribant quasi a endur-se per davant una menor veïna de l’escala.

Prova de com d’innecessari va ser aquell desnonament, la Rachida va entrar a viure al pis de mesa d’emergència al cap de pocs dies. Tant costava esperar, doncs? Calia aquest nivell de violència?

Sembla que el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que ha estat aplicant de forma quasi sistemàtica la força policial en certs desnonaments durant el mandat de Miquel Buch, no en va tenir prou amb aquell desplegament policial. Doncs, mesos més tard, ens trobem com la repressió ataca de nou la Pahc Bages, i aquest cop amb més ràbia que mai. Fins el punt que tres companyes tenen un procediment penal obert per atemptat a l’autoritat i desobediència i les 30 persones que van resultar identificades aquell dia estan rebent multes administratives de 601 Euros per cap, en aplicació de la Llei Mordassa espanyola, que Nacions Unides ha demanat reiteradament que es retiri per atemptar contra les llibertats polítiques.

Demanar prop de 20.000 euros, una quantitat desorbitada, té com a objectiu clar desactivar-nos. És un nou cop repressiu d’un govern, que no només no garanteix el dret a l’habitatge, sinó que, a més a més, es permet el luxe de castigar les persones que lluitem dia a dia al carrer per a fer-lo efectiu.

Des de PAHC Bages, l’organització antirepressiva Alerta Solidària i la PAH en general, no permetrem que tallin les ales de la solidaritat a cop de multa. Fem saber a la conselleria d’Interior que ens seguiran trobant a les portes de les nostres veïnes, defensant una vida digna, i que no hi haurà cap cop repressiu que pugui aturar la nostra força i la voluntat de construir un món nou i just.

Concert solidari per recaptar els 20.000€ de multa

Xavi Sarrià – 15 de maig de 2020 #StreamingsSolidaris

En aquest concert en suport a la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme, Xavi Sarrià ens cantarà algunes de les seves cançons, per portar-nos la seva calidesa i solidaritat a les nostres cases… fins que ens poguem tornar a abraçar.

El 80% de la recaptació es dedicarà a la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHC Bages). L’objectiu és fer front a una multa de 20.000€ que es va imposar durant una acció per aturar un desnonament, en aplicació de la llei mordassa. El 20% es dedica al manteniment de la plataforma tecnològica.

TickEtic som una plataforma de venda d’entrades cooperativa, solidària i sense ànim de lucre que destinem una part important de la recaptació a entitats socials, culturals i ONG’s.

El preu de l’entrada va des de 3€ i dóna accés al concert des d’un dispositiu.

Si vols, pots fer una aportació major, ja sigui perquè sou més gent veient el concert o per donar suport a la PAHC Bages.

Compra les entrades aqui.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.