Actualment esteu veient Solució per a Moha, usura bancària i violència institucional a Mollet del Vallés

Solució per a Moha, usura bancària i violència institucional a Mollet del Vallés

CaixaBank i les SS de l’Ajuntament de Mollet posen en perill els drets de Moha

La història comença en 2008 quan Moha és víctima d’una execució hipotecària, a les mans de CaixaBank. Com era habitual en aquests temps d’eclosió de la crisi econòmica, d’explosió de la bombolla immobiliària, abans del naixement de la PAH i de destapar-se la màfia bancària, a Moha li van deixar sense habitatge i amb un deute per a tota la vida.

Per sort va poder refer la seva vida, trobar una bona feina i llogar un pis. Però la vida dóna moltes voltes. Després d’un accident, que el va deixar amb una discapacitat del 81% i reformar, pagant de la seva butxaca, el pis per a adequar-lo a la seva nova situació, la immobiliària que li ho llogava perd la propietat de l’habitatge, que passa a les mans de CaixaBank a través dela seva socimi Building Center.

Després del canvi de propietat, Moha, mal assessorat i sense saber quin seria el seu futur en aquest pis, deixa de pagar. Per desgràcia, el futur ja és aquí. Tres intents de desnonament, l’últim el 4 d’abril en ple estat d’alarma per COVID-19, suspès gràcies al tancament de l’activitat judicial aquests últims mesos. Això després del compromís de CaixaBank a no desnonar-ho mentre estudien el seu cas i decideixen si té dret o no a romandre en aquest pis.

Que són capaços els bancs, per molta campanya de rentada de cara, fundacions i obres socials que puguin muntar, a hores d’ara de la pel·lícula ja ho sabem totes. Mai prioritzaran els drets de les famílies per sobre dels seus interessos, ja sigui desnonant per a especular que els preus o per a treure’s els actius tòxics de damunt venent-los als fons voltor.

El que no és tan conegut i des de PAH Mollet no ens cansarem de denunciar, és la violència institucional a la qual se sotmet a les famílies que cauen en mans de les SS de l’Ajuntament de la nostra ciutat. En el cas de Moha, unitat familiar de 5 membres amb 3 menors, la seva assistenta de les SS, li està negant l’informe de vulnerabilitat econòmica, perquè segons ella guanya prou per a un lloguer de mercat. Una decisió unilateral basada, bé en la seva incompetència, desconeixement de les lleis vigents i drets de les persones, o bé perquè decideix passar-se pel folre els barems que marca la Generalitat per a decidir qui és vulnerable i qui no. Moha ho és.

A Moha, no sols li estan negant l’informe de vulnerabilitat, li estan donant com una opció que es busqui la vida, a poder ser a Granollers per a treure-li-ho de damunt. Aquesta és l’actitud del nostre Ajuntament davant un cas de desnonament: rentar-se les mans [malgrat la pujada de la factura] i deixar a les famílies vulnerables en la cuneta.

Per sort per a ell i la seva família, Moha ja no està sol ni mal assessorat, està amb la PAH. No permetrem ni un abús més cap a la seva persona, per part de les SS, ni una violació més de la Llei 24/2015 per part de CaixaBank. Parlem de l’única llei, nascuda gràcies a la PAH i una ILP, que garantiria la tranquil·litat que aquesta família necessita, amb un lloguer social i la fi dels intents de desnonament periòdics, en l’habitatge que tant d’esforç i diners els va costar reformar.

Amb la reactivació dels desnonaments i d’aquesta violació sistemàtica de drets humans convertida en normalitat, des de PAH Mollet posarem tot el nostre esforç fins a aconseguir #SolucionParaMoha i perquè a la nostra ciutat s’acabi amb els desnonaments i la violència institucional

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.