En este momento estás viendo Por un 25-N libre de todas las violencias

Por un 25-N libre de todas las violencias

La violència immobiliària com a part de l’engranatge de les violències masclistes.

En context del 25 de novembre, dia contra de les violències masclistes, volem comunicar des de la PAH  Mollet-Baix Vallès i Mollet feminista l’inici d’una campanya conjunta de llarg recorregut, que té com a tret de sortida un vídeo emmarcat en aquesta jornada de denúncia dels diferents tipus de violències masclistes. Aquest s’estrenarà al Canal de Youtube de la PAH Mollet-Baix Vallès, el mateix dia 25 de Novembre.

Aquesta campanya conjunta s’origina per la necessitat d’articular el moviment feminista amb la lluita per l’habitatge, en aquest cas, a nivell local. Aquests dos grans moviments ja porten temps lluitant plegats, per una simple raó de ser: reivindicar el valor dels espais de cures, culturalment i socialment feminitzats; i la llar com la seva màxima expressió, on la seva defensa ha esdevingut una lluita social protagonitzada per les dones. 

D’una banda, trobem que la majoria de col·lectius d’habitatge són formats per dones, i això no és casualitat, sinó que es deu a un seguit de causes que vulneren a la dona pel simple fet de ser dona emmarcant-la en una situació de desigualtat en diferents àmbits de la vida quotidiana, tots ells interrelacionats: bretxa salarial, precarització de les feines d’atenció a les persones feminitzades, les jornades parcials amb sous precaris per conciliació familiar, sobrecàrrega de feines domèstiques, etcètera.

Totes aquestes situacions, es troben en els col·lectius d’habitatge, fent encara més complexa la situació de moltes dones, per això ho hem volgut denunciar a través d’aquest vídeo de llançament de la campanya. També,  hem escollit el marc del 25-N ja que volem visibilitzar que la violència institucional i concretament la violència immobiliària són formes de violències masclistes en si mateixes, i que entren en aquesta espiral burocràtica que fa que no se’ns protegeixi de la resta de violències masclistes.

La necessitat d’aquesta aliança de lluites s’ha aguditzat a causa de l’esclat de la crisi de la Covid-19, que ha marcat un context de retallada de drets, la qual  ja venia anunciant-se darrerament. Aquesta crisi ha posat sobre la taula la importància de totes les tasques reproductives vinculades a la dona (cuidar, suport emocional, salut, educació, etc.).

Tanmateix, s’ha vist per contra, la seva precarització i com molts serveis públics ineficients han traslladat aquesta càrrega a dintre de les cases, sobrecarregant de nou a moltes dones, algunes de les quals han hagut de deixar de treballar per fer-se’n càrrec.  En aquest mateix context, s’està vulnerant el dret a l’habitatge. Mentre tot allò “productiu” semblava que s’aturava, els desnonaments seguien dia a dia deixant a famílies sense casa.

Trobem de vital importància posar això en relleu i cridar a tota la població a que s’organitzi en els nostres col·lectius per tal de fer front a aquesta crisi del capitalisme. No la pagarem els de sempre, no la pagarem les dones.

Volem habitatges dignes, volem vides dignes. Volem ser lliures: no valentes.

PAH Mollet-Baix Vallès | Mollet feminista

#25NVivesIambCasa

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.