Actualment esteu veient Sortim a l’ofensiva per a exigir el lloguer social obligatori

Sortim a l’ofensiva per a exigir el lloguer social obligatori

La llei catalana obliga els especuladors a oferir o renovar el lloguer social a les famílies vulnerables com a principal mesura per a evitar desnonaments.

El passat 23 de febrer, el Parlament de Catalunya va aprovar la llei 1/2022, fruit de la pressió de les PAH Catalans que l’elaborem i vam defensar per a ampliar la llei 24/2015 de mesures urgents contra els desnonaments i la pobresa energètica. Una llei que ja guanyem gràcies a una ILP fa set anys.
Des de llavors la problemàtica ha evolucionat i s’ha endurit amb casuístiques que no es van recollir en 2015, però ara són necessàries.

El camí no ha estat fàcil a causa dels atacs constants del PP i Ciutadans, sempre preparats per a recórrer qualsevol avanç social, perquè els seus aliats del Tribunal Constitucional suspenguin les lleis que protegeixen la ciutadania, però afecten la butxaca dels seus inversors i amiguetes.

Les mesures que hem guanyat amb aquesta llei, són les mateixes que ens van arrabassar amb la suspensió del Decret 17/2019. El TC va apel·lar que se suspenia per ser un Decret i no una llei. Veurem que passa ara. De moment, el PP, C’s i Vox ja han anunciat que tornaran a recórrer.

Per això, és important empènyer perquè la llei es compleixi i garanteixi el Dret a l’habitatge de les milers de famílies a Catalunya que ho necessiten.

La PAH Mollet Baix Vallès, avui comencem l’ofensiva per a aconseguir el lloguer social de mig centenar de les famílies que formen part de la nostra assemblea. Ho farem en diverses fases. La primera, aquest matí amb visibilització, difusió de la llei i lliurament massiu de sol·licituds de lloguer social i documentació. Tant per via mail, lamentablement l’única presa de contacte amb els fons voltor i socimis, com física en les oficines del BBVA, Banc Santander, Banc Sabadell i CaixaBank. Entitats bancàries rescatades amb milions d’euros de diners públics a fons perduts, propietàries de milers d’habitatges buits o destinats a l’especulació i desnonadores professionals, per molt que es gastin els diners en publicitat enganyosa, rentats d’imatge i obres socials.

Només en el 2021, un centenar de famílies han estat desnonades en el Baix Vallès. Xifres que van en augment, com mostren els més de vint desnonaments en els quals hem intervingut en el que portem d’any. No sabem les xifres exactes del problema, però si que l’any passat vam aconseguir ajudar al 40% de les famílies amb desnonament a la mà. Però deixem les fredes xifres a un costat i posem nom a la problemàtica.

Avui ens mobilitzem per Silvia, per Soumia, per Monica, per Eduardo, per Fatiha, per Jorge, per Mariela, per Adrián, per Manuela, per Natalia, per Zineb, per Laila, per Esther, per Taitai, per Fernando, per Alba, per Alicia, per Núria, per Jose Manuel, per Eva, per Maria, per Ikram, per Alfonso, per Hassan, per Ràbia, per Estrella, per Antonio, per Youseff, per Cecilia, per Lamine, per Fatima, per Florentina, per Amparo, per Nelly, per totes aquelles que veuen vulnerats els seus drets i es troben amb un peu al carrer.

La ley ha nacido para evitar que sean desahuciadas, que puedan pagar su alquiler, para que puedan recuperar sus vidas libres de miedos, libres de incertidumbres  y con un techo garantizado donde vivir con sus familias.

La PAH estarem al seu costat, empenyent a qui faci falta, fins a aconseguir

#LloguerSocialPerAtotes

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.