You are currently viewing El PSOE pretén pagar amb fons públics a preu de mercat els pisos buits dels grans tenidors que estan obligats a cedir als Ajuntaments

El PSOE pretén pagar amb fons públics a preu de mercat els pisos buits dels grans tenidors que estan obligats a cedir als Ajuntaments

El PSOE vol recòrrer l’únic article del Decret Llei 17/2019 que no va recórrer el PP i que el TC no va anul·la

Dimarts passat, ens vam assabentar que la Generalitat havia rebut una proposta d’acord del Ministeri per evitar un recurs del Decret llei 17/2019 interposat pel Partit Popular. Us preguntareu sobre què, ja que la sentència ja ha sortit i el tribunal Constitucional ha anul·lat part de la norma. Doncs de la única cosa que el PP no va impugnar i per tant, sobre el qual el TC no ha dit res a la sentència: el preu de la cessió obligatòria.

El 2018 el PP, al servei de la banca i sector financer, ja va recórrer la Llei 24/2015 i vam ser capaces de recuperar moltes mesures a través de la negociació directa amb amb el Secretari General de Política Territorial del Govern de l’Estat, José Ignacio Sánchez Amor, i amb la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera i Mestres del Govern del PSOE.

Així, el 2019 vam recuperar articles relacionats amb:

  • Antidesnonaments que obliguen a fer lloguers socials a bancs i grans tenidors a famílies que han impagat la seva hipoteca o lloguer
  • Ampliació del parc públic via cessió obligatòria. Mecanisme amb el qual es capta habitatge buit de grans tenidors a preu més baix del mercat,perque estan incomplint la seva funció social i ja han estat rescatats amb ingents quantitats de diners públics que no han retornat.

En aquell moment Pedro Sánchez va retirar el recurs al 2019 si “es definia normativament el preu” de la cessió obligatòria i amb el DL 17/2019 es va definir el preu que rebria el banc o gran tenidor: un 40% del preu de l’Habitatge amb qualificació de Protecció Oficial (HPO)(uns 150€ ).

Ara el Ministeri vol que es compensi el 60% restant amb recursos públics a través del plan estatal, és a dir, volen tornar a injectar diners públics als responsables dels desnonaments i crisi econòmica del 2008, per tant, tornar a rescatarla banca. 

El Grup Promotor de la Llei 24/2015 exigim al PSOEque no toqui el preu de la cessió obligatoria aconseguida i que no es deixi pressionar per la banca i grans tenidors, qüestió que de nou recau en tenir voluntat política per fer-ho.  Recordem que el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i  i el Govern de Pedro Sànchez podien arribar a un acord de les mesures però van deixar que el Tribunal Constitucional es pronunciés abans i declarès nul·la la norma. No van fer res per aturar el recurs del PP.

Demà al Consell de Ministres, el PSOE pot decidir presentar un nou recurs d’inconstitucionalitat per aquesta qüestió. La ciutadania no entendrà com un govern que en eleccions es proclamava d’esquerres i que no deixa ningú enrere, ara faci polítiques pròpies del Partit Popular i al servei de la banca i els fons voltor.

Avui exigim, davant la seu del PSC, que no toquin la Llei 24/2015 i que compleixin amb els seus acords i compromisos. La tramitació d’aquest recurs implicaria l’atac frontal per part del PSOE a la ciutadania que lluita pel dret a l’habitatge i que defensa els Drets Humans.

Prou compensar la banca i fons voltors pels seus abusos!

Exigim que s’apliqui la cessió obligatòria des de ja per augmentar el parc públic al preu establert al DL 17/2019 pel Parlament de Catalunya!

Sí que es pot!

Leave a Reply

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.