Actualment esteu veient Les dades dels desnonaments en 2020 són aterradores

Les dades dels desnonaments en 2020 són aterradores

Al Vallès Oriental, en 2020 es van produir 256 desnonaments.

Ahir, dijous 4 de febrer, el Consell General del Poder Judicial va publicar el seu informe trimestral sobre desnonaments, que ens dóna les dades de tot el 2020. Malgrat la pandèmica, les mesures decretades pel Govern central i la Generalitat i els mesos sense activitat judicial, les dades són desoladores.

256 desnonaments que es distribueixen en :

CausesMolletGranollers
Exeucions hipotecaries: 551243
Lloguer: 18755134
Altres (ocupació, precari…): 1468
Dades dels Partits Judicials de Mollet i Granollers

Si és ben cert que d’entrada, comparant amb el 2019, els desnonaments s’han reduït a més de la meitat, les dades són enganyoses. Cal tenir en compte que en el període de març a juny, per confinament els jutjats van estar tancats i no va haver-hi desnonaments, ja que tots els procediments oberts van quedar suspesos.

En plena pandèmia, en un estat social amb unes taxes d’atur a nivells històrics, les oficines de treball col·lapsades endarrerint, fins a tres mesos, el pagament de l’atur un cop en quedes sense feina i encara amb ertos pendents de cobrament, la situació de les famílies és cada cop pitjor.

Aquesta nova crisi no pot repetir els errors del passat i ser una no excusa per deixar a la gent sense llar.

Les dades a tot l’Estat, 29.406 desnonaments el 72% per lloguer, són una clara mostra del fracàs del famós escut social i així com de la necessitat de regular el preu dels lloguers. L’augment del 17’5% en noves execucions hipotecàries, posa de manifest la desprotecció a dia d’avui a les famílies hipotecades. Aquestes dades mostren més que mai la necessitat d’una llei estatal que garanteixi el Dret a l’habitatge i protegeixi a les persones deixant de banda els interessos de les elits capitalistes, banc i fons voltor.

Catalunya segueix sent el territori amb més desnonaments del tot l’Estat, amb 5.737 (19,5 % del total nacional), un 73% derivats del preu del lloguer i el territori amb més execucions hipotecàries. Dades alarmants que posen sobre la taula la necessitat de contundència, per part de la Generalitat com dels Ajuntaments, a fer complir la Llei 24/2015. Dades que reforcen la necessitat de recuperar, per llei, el Decret 17/2019 recentment suspès per Tribunal Constitucional.

Fins que:

  • No ampliem el parc públic d’habitatge amb la cessió obligatòria del pisos buits en mans dels especuladors.
  • No forcem a l’oferiment obligatori de lloguers social com a mesura preventiva per evitar desnonaments.
  • No recuperem l’obligació a renovar els lloguers social que han finalitzat o finalitzaran

Seguirem patint els efectes de la crisi econòmica, violant el Dret a l’habitatge i deixant a la gent sense llar i amb deutes de per vida.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.