Actualment esteu veient #LaRegulacióNoEsToca! Nou atac al Dret a l’habitatge

#LaRegulacióNoEsToca! Nou atac al Dret a l’habitatge

Comunicat urgent en resposta al recurs d’inconstitucionalitat, presentat pel Partit Popular, a la Llei 11/2020, de 9 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge.

El passat 9 de setembre, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 11/2020, de 9 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, més coneguda com la Llei de Regulació de Lloguers de Catalunya. Va suposar una fita històrica per la societat catalana que, des d’aleshores, gaudeix d’una legislació pionera a l’Estat espanyol que té per objectiu combatre l’especulació amb el preu del lloguer i contribuir a protegir el dret a l’habitatge.

Una llei impulsada pel Sindicat de Llogateres amb un ampli suport social -amb més de 4.000 entitats de la societat civil catalana – que va posar de manifest la necessitat de posar fi a l’escalada dels preus de lloguer. Es va interpel·lar a Govern de la Generalitat i grups parlamentaris perquè adoptessin mesures per garantir lloguers assequible i per vetllar pel dret a l’habitatge digne a Catalunya.

Tres mesos després de l’entrada en vigor de la regulació de preus, Pablo Casado, líder del Partit Popular, ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei catalana, elaborat pel mateix bufet d’advocats que presideix el exlíder de Ciutadans, Albert Rivera. El PP ha actuat com a corretja de transmissió del lobby immobiliari i del rendisme, que actualment està representat per entitats com ASVAL, Asocimi i altres organitzacions que han cooptat el mercat immobiliari a l’Estat durant els últims 10 anys i a qui no els interessa la vigència d’una regulació de lloguers.

Convé recordar que va ser el PP qui l’any 2013 va reduir els contractes de lloguer de 5 a 3 anys i qui va canviar el règim fiscal de les Socimis perquè no paguessin impost de societats. És el mateix partit que ara, justificant-se en un conflicte de competències, pretén tombar una regulació que està donant alè a les milers de llogateres que han deixat de patir pujades abusives als contractes.

Des de les entitats i organitzacions sabem que declarar inconstitucional aquesta llei significa no garantir el dret a un sostre digne. Per això, volem expressar:

  • El rebuig a la voluntat del Partit Popular de tombar la llei de regulació catalana
  • La defensa de la sobirania del Parlament català
  • L’aplicació de la llei de contenció i regulació dels lloguers

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.