Actualment esteu veient Juanjo i Ainhoa per fi lliures gràcies al seu lloguer social

Juanjo i Ainhoa per fi lliures gràcies al seu lloguer social

Després d’una lluita de deu anys, avui s’ha fet justícia i han signat el seu lloguer social per set anys.

No podíem començar l’any millor. Aquest matí Juanjo i Ainhoa han signat el lloguer social a la seva casa. Un objectiu pel qual Juanjo portava barallant des de 2011. Una història de lluita i apoderament com tantes altres petites-grans victòries de la PAH.

Juanjo va comprar el seu pis en 1998 amb la il·lusió de començar el seu projecte de vida i formar una família. Tenia un treball estable, igual que la seva parella en aquests moments, i una bona projecció que li va portar a gaudir d’un sou molt per sobre de la mitjana a principis dels anys 2000. Van ser anys de bonança que es van veure truncats amb l’esclat de la crisi en 2008, com els de tantes i tantes famílies. Any en què va haver de tancar la seva petita empresa, gastant els estalvis a pagar a proveïdors i a treballadors, per a entrar a engrossir el nombre d’aturats i sense dret a atur per la seva qualitat d’autònom.

Els següents tres anys van ser temps durs, entrades i sortides en diferents treballs, cada vegada més curts i mal pagats. Molts sacrificis i veure’s en una dinàmica malaltissa de mesos sense pagar la hipoteca, seguits de mesos en què tots els ingressos anaven destinats al banc per a pagar el deute acumulat i posar-se al dia. Una roda que en 2011 es va fer del tot insostenible i després d’informar-se va travessar per primera vegada les portes de la PAH.

A partir d’aquest moment, va aprendre a defensar-se, a exigir els seus drets, a agafar consciència que era una víctima més d’un sistema atroç i a barallar per la dació en pagament amb lloguer social. Una solució que la desapareguda Catalunya Caixa no va voler oferir-li, pretenent quedar-se amb el seu pis i deixar-li un deute impagable per a tota la vida.

La lluita va empitjorar quan CX va ser absorbida pel BBVA i va vendre les seves hipoteques ”tòxiques” al fons voltor americà Blackstone en 2015. Per sort, el mateix any en què la PAH va guanyar la llei 24/2015 catalana que obliga a la banca i als fons voltor a oferir lloguers socials, en funció dels ingressos, en els casos d’execució hipotecària. Davant això, la solució era blanc i en ampolla, encara així la lluita ha durat 6 anys més del compte i la victòria no ha arribat fins avui.

Ha estat un camí llarg i dur, però per fi s’ha fet  justícia. Tot un exemple de tenacitat i apoderament, aquesta nit Juanjo, Ainhoa i els seus fills dormiran tranquils per primera vegada en molt de temps.

Felicitats compahs per la vostra victòria i a gaudir d’aquesta nova etapa que comença avui, us ho heu guanyat a pols.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.