Actualment esteu veient Exigim a Endesa la instal·lació de comptadors socials sense més dilacions

Exigim a Endesa la instal·lació de comptadors socials sense més dilacions

Els convenis firmats amb la Generalitat fa dos mesos preveuen la instal·lació de comptadors en llars vulnerabilitzades en situació d’ocupació en precari. La companyia ha bloquejat durant aquest temps aquest dret, tot adduint que encara no ha protocolitzat internament el procediment

Malgrat l’acord es troba en vigor des del 30 de març, Endesa encara no ha posat en marxa el procediment i ofereix excuses sense cap fonament. Denunciem la inoperància d’Endesa a l’hora d’activar un mecanisme clau per garantir la dignitat i la seguretat de moltes famílies vulnerables que, degut a la situació d’emergència habitacional i les dificultats d’accés a un habitatge digne, s’han vist forçades a ocupar en precari un immoble.

Gràcies als convenis presentats a finals de març, totes aquestes persones tenen dret a un contracte regular si compten amb un informe dels Serveis Socials que avali la seva situació de vulnerabilitat. Moltes famílies han provat de fer el pas i sabem del cert que algunes Àrees Bàsiques de Serveis Socials han enviat la sol·licitud a la companyia, però Endesa bloqueja la instal·lació, tot al·legant que encara no ha protocolitzat el procediment internament.

Endesa coneixia el contingut dels convenis i d’aquesta mesura concreta des de fa més d’un any, temps de sobres per haver treballat per agilitzar la seva aplicació. A més, el passat 7 d’abril els textos dels convenis es van publicar al DOGC i, per tant, no hi ha cap excusa perquè aquestes famílies no puguin disposar del seu comptador social. No podem tolerar que s’endarrereixi més la seva instal·lació, i més, si aquesta demora respon a la incompetència d’Endesa.

Un dels motius d’importància d’aquests convenis, és garantir la seguretat de les famílies vulnerables i del seu veïnat. L’exigència de la companyia de comptar amb un títol habilitant (escriptura de propietat, contracte de lloguer, etc.) per poder formalitzar el contracte, forçava moltes famílies a triar entre viure sense subministrament elèctric, en una clara vulneració dels drets humans, o connectar-se de forma irregular, amb tots els riscos que això comporta.

Disposar d’un subministrament elèctric regular i segur ha de ser considerat un dret universal i irrenunciable, Els comptadors socials són una mesura pionera a tot l’Estat. No permetrem que Endesa segueixi dilatant la seva instal·lació. Reclamem al nous consellers d’Empresa i Treball i de Drets Socials, Roger Torrent i Violant Cervera respectivament, que siguin inflexibles amb Endesa i exigeixin la immediata posada en funcionament del procediment.

El compliment del contingut dels convenis és una responsabilitat ineludible de la Generalitat i cal que des dels diferents departaments que han liderat la signatura dels acords es faci tot el possible perquè això es produeixi el més aviat possible.

Cada dia sense comptadors socials suposa un risc per a totes les famílies afectades i un atemptat contra la seva dignitat i els seus drets bàsics.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.