You are currently viewing ON ESTÀ LA PROHIBICIÓ DELS DESNONAMENTS?

ON ESTÀ LA PROHIBICIÓ DELS DESNONAMENTS?

Deu mesos després de l’inici de la pandèmia i cap Govern encara no ha estat capaç d’evitar els desnonaments.

Deu mesos després de l’inici de la pandèmia i encara estem veient com milers de veïnes són expulsades de les seves llars mentre el mateix Govern els demana que es quedin a casa.

Avui l’Alejandro ha estat desnonat al Guinardó. Aquest jove de treinta anys vivia en un pis de lloguer d’una gran propietària que compta amb tota la finca i amb altres habitatges arreu Barcelona. Abans de l’inici de la pandèmia, l’Alexandro ja havia perdut la seva feina i va haver d’impagar el lloguer. Després de molts intents de negociacions amb la propietat, aquesta va procedir a denunciar-lo per fer-lo fora de casa.

L’Alejandro entrava dins els supòsits del decret 17/2019 de la Generalitat, que contempla que a totes les persones vulnerables (com és el cas de l’Alejandro, qui comptava amb l’informe de vulnerabilitat), se’ls ha d’oferir un lloguer social sempre i quan es tracti d’un gran propietari. Avui, el Decret de la Generalitat, tampoc ha funcionat.

Per això creiem que és vergonyós que un cop més, el Govern espanyol segueixi mirant cap a un altre costat. És urgent l’aprovació d’un Decret Antidesnonaments per part de l’Estat espanyol que aturi fins l’any 2022 tots els desnonaments.

I exigim un decret realment garantista. No volem decrets a mitges tintes. En aquestes circumstàncies, no ens podem permetre decrets que només aturin desnonaments en habitatges de grans tenidors.

No s’arriba fins un desnonament si no s’està en una situació de vulnerabilitat, qui compta amb una alternativa no es queda esperant que els mossos vinguin a tirar-li la porta a terra. Al Gobierno más progressista li demanem que faci un decret antidesnonaments real, que no cedeixi davant de les pressions dels fons d’inversió, que estan pressionant per aconseguir un decret estètic i parcial i seguir enriquint-se d’un dret bàsic.

És el cas de la Blanca i la seva filla d’un any i mig, veïnes del Guinardó que tenen programat avui el quart llançament. La Blanca i la seva filla van ser estafades, com tantes d’altres, perquè no van poder accedir a un habitatge en el mercat de lloguer regulat. Avui tenen un desnonament per viure “en precari”. El pis està en procés d’herència per als germans de la família Lluzar López de Briñas, tots tres amb càrrecs a empreses i un d’ells vicepresident del Col·legi d’Administradors Gestors de Catalunya. Cap d’ells es troba en situació de vulnerabilitat, però la Blanca no pot demostrar que viu en un pis de gran propietari.

Per tot plegat exigim al Gobierno que suspenda TODOS los desahucios sin miramientos y deje de ceder a las presiones de los fondos buitre y los rentistas. Y que lo haga YA. No podemos esperar otra semana.

I al Govern de la Generalitat, que deixi d’enviar aquests dispositius policials, al menys, per executar desnonaments que estan prohibits sota el marc legislatiu de la Generalitat. És una hipocresia aprovar lleis com la 24/2015 o la 17/2019 i després utilitzar els mitjans propis per incomplir-les.

Si voleu frenar la corba, atureu tots les desnonaments, perquè no hi ha res més contagiós que no tenir una casa on tornar a les 22h de la nit.

#DecretoStopDesahucios

#CapMésDesnonament

Comunicat del Moviment per l’Habitatge de Catalunya

Leave a Reply

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.