Actualment esteu veient <strong>La policia municipal de Mollet denuncia a 5 membres de la PAH</strong>

La policia municipal de Mollet denuncia a 5 membres de la PAH

Estem davant un nou acte de repressió per part de les autoritats de l’Ajuntament de Mollet, aquest cop al moviment pel dret a l’habitatge

Cinc companyes de la PAH Mollet Baix Vallès, van rebre el passat 17 de febrer una citació per declarar en primera instància, acusades de desordres públics i resistència a l’autoritat. Uns delictes que poden implicar penes de fins a 6 anys de presó. La denúncia, interposada directament per la policia local de Mollet, fa referència al dia 29 de juny de l’any passat, data en què aquestes persones van participar en una acció simbòlica de denúncia a la plaça de l’Ajuntament de Mollet.

Es tractava d’un acompanyament a dues companyes, desnonades feia mesos, que necessitaven entregar una carta dirigida a totes les regidories perquè agafessin consciència de la seva situació. Un és una persona gran i malalta que havia estat desnonada sense solució. Malgrat tenir aprovada l’entrega d’un pis de la mesa d’emergència, ell i la seva dona amb càncer estaven vivint en una pensió a la Llagosta des del mes de novembre del 2021. L’altra companya, una mare i els seus fills (un menor), havien patit un desnonament i estaven vivint en una pensió, ja que per la mala gestió dels Serveis Socials en aquells moments, no tenien ni tramitada la sol·licitud d’un pis d’emergència on poder refer la seva vida amb normalitat.

El que va començar com un acte simbòlic per defensar el dret a l’habitatge de dues famílies que l’havien perdut, es va convertir en un acte de violència injustificada i desproporcionada per part de la policia municipal. Aquell dia, els únics desordres públics que hi va haver van ser provocats directament per l’autoritat, quan va agredir a les nostres companyes amb cops i empentes que fins i tot van empenyorar a un company contra el cristall de la porta de l’ajuntament. Van torçar el braç d’una companya i a la plaça, van arribar dos policies en moto colpejant a les persones que des de fora volien entrar, preocupades, per defensar a les companyes que estaven sent agredides a dins.

Seguint les petjades dels cossos policials i l’estat en general, no és la primera vegada que l’Ajuntament de Mollet aplica una política de mà de ferro per reprimir i criminalitzar les lluites socials. No oblidem que el partit de la nostra alcaldessa Mireia Dionisio es va comprometre a derogar la Llei Mordassa tot just abans de formar l’anomenat “gobierno más progresista de la història”, i és precisament aquesta llei, la que dona base a la denúncia que la seva policia ha interposat contra les nostres companyes.

Tot plegat, és una estratègia clara d’atac per desmobilitzar-nos i seguir protegint els interessos capitalistes dels poderosos. Si ens centrem en el moviment per l’habitatge, el resultat d’aquesta persecució ja compta, només a Catalunya, amb 44 detencions, 86 encausades, demandes de 150 anys de presó i 300.000 € en multes, segons dades dels col·lectius d’habitatge i Alerta Solidària. 

Aquesta repressió cap a les persones que planten cara davant la injustícia social, és una mostra més de l’esperit de qui promou la guerra de classe que patim.

Els desordres públics i la resistència a l’autoritat no deixarien de ser comprensibles i legítims en el context que vivim. L’habitatge, l’energia, els aliments i totes les necessitats bàsiques no paren de pujar, les persones treballadores ens veiem abocades a vides cada cop més precàries, on els desnonaments són només la punta de l’iceberg. I mentrestant, els respectius governs es mostren inoperants al respecte o fins i tot còmplices dels pocs que segueixen acumulant guanys a costa de les nostres pèrdues. 

Des de la PAH Mollet Baix Vallès ho tenim molt clar, ni els seus cops, ni les seves demandes, no aturaran la feina del nostre moviment, ni de la resta de col·lectius que lluiten per defensar els drets de la classe treballadora del país. Quan ho perdem tot, perdrem també la por, i aleshores la por canviarà de bàndol.

Així doncs, exigim que la part denunciant retiri tots els càrrecs contra les encausades, que l’Ajuntament de Mollet premi les tecles que calguin, i que aturi d’una vegada la seva política repressiva i es posi de part de les lluites de la classe treballadora.

Us convoquem a totes el dilluns 20 de març, a les 18:30 als 4 Bancs (Mollet del Vallès), per mostrar el nostre rebuig a la repressió policial i la criminalització de la protesta, i donar suport a les companyes encausades.

Ens volen de genolls, ens trobaran dempeus!!

  Deixa un comentari

  Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.