Actualment esteu veient Demà una família amb dos menors pot quedar-se al carrer 

Demà una família amb dos menors pot quedar-se al carrer 

Malgrat la vulnerabilitat demostrada de Miguela i Jorge, el jutge ha decidit saltar-se la moratòria i no suspendre el desnonament de demà 1 de març.

Des que es va decretar la moratòria de desnonaments el març de 2020 estem denunciant, tant les seves mancances com l’actitud d’alguns jutges que obertament es mostren del costat dels especuladors. És inadmissible que un jutge pugui decidir sense argumentació si suspendre o no un desnonament malgrat estar demostrada la vulnerabilitat de qui pot quedar-se al carrer.  

Aquest és el cas de Miguela, Jorge i els seus dos fills menors. Demà s’enfronten al seu tercer desnonament en plena vigència de la moratòria. Des del principi ha estat un despropòsit el que aquesta família, que l’està passant fatal a causa de la crisi, ha estat sofrint: perduda de la seva llar, versi obligats a recuperar un pis buit de CaixaBank o que els serveis socials els negués l’informe de vulnerabilitat malgrat estar molt per sota dels mínims acceptables per a això. Aquesta negativa de serveis socials va provocar que no poguessin sol·licitar la suspensió per moratòria al no poder acreditar els seus pocs ingressos.

El primer intent de desnonar es va suspendre pel fet que en aquests moments Miguela tenia COVID, sent ajornat fins al 25 de març. Per art de màgia un dia van rebre una carta dels jutjats, que sense cap explicació, havien decidit avançar el desnonament dos mesos. Amb poc temps de reacció i amb un recurs sense resposta, el desnonament es va parar en porta gràcies a la convocatòria de la PAH Mollet Baix Vallès i la gent que va acudir a posar els seus cossos, quedant demà, 1 de març, com a nova data. L’amenaça per part, tant de la comitiva com de CaixaBank, que preparessin les maletes que els tiraven al carrer si o si, es va quedar per a oïdes de les quals vam ser allí.  

En aquest temps, la família ha aconseguit l’informe de vulnerabilitat en quedar-se encara amb menys ingressos i fent entrar en raó al seu treballador social, gràcies a l’apoderament adquirit en la PAH. Això sí, ja els va avisar també, “preparar les maletes que a la tercera va la vençuda“.  

La setmana passada, exactament el 23 de febrer, el BOE va fer efectiva l’ampliació de la moratòria fins a octubre, la seva fi estava prevista per a avui. Miguela i Jorge van agilitar la presentació de la suspensió per a acollir-se a la moratòria. Aquest matí, el jutge els ha fet arribar les seves intencions de no suspensió.  

Demà tornarem a estar mobilitzades en l’Av. d’Ernest Lluch, 15 de Montornès del Vallès per a evitar aquesta violació de drets humans, evitar el desnonament i continuar guanyant temps per a aconseguir un lloguer social per a Jorge i Miguela.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.