Actualment esteu veient ATUREM L’ESTAFA DE LA LLUM!

ATUREM L’ESTAFA DE LA LLUM!

Desenes d’organitzacions i col·lectius, entre els que es troben els sindicats de la Taula Sindical de Catalunya, col·lectius del Moviment per l’Habitatge, casals de joves, organitzacions ecologistes i altres, estem impulsant una gran mobilització contra la pujada dels preus de la llum i els subministraments, emmarcada en el context de crisi i de deteriorament de les condicions de vida que estem patint.

La manifestació tindrà lloc el dissabte 6 de novembre, a les 18h, a Plaça Universitat. Abans, diverses columnes baixaran al centre des dels barris. Llegeix el manifest, adhereix-te i comparteix! Ens sobren els motius per sortir al carrer.

El preu de la llum no ha deixat de pujar i d’encendre indignació. Setmana rere setmana hem vist com els preus batien rècords històrics sota l’ombra d’una màfia de grans multinacionals que controlen el 90% del sistema elèctric espanyol i que especulen i es lucren amb un bé de primera necessitat com és l’electricitat.

Aquestes pujades es produeixen en mig d’un augment general de preus que és tot un atac contra la nostra capacitat adquisitiva. Durant l’últim any la factura de la llum ha pujat un 44%, el cost dels combustibles un 23% i la inflació general ja se situa en més d’un 5%, apujant també el preu dels aliments (15%) i d’altres productes bàsics. Mentre el cost de la vida no deixa d’augmentar, l’atur continua disparat, els treballs precaris s’estenen com una taca d’oli, ens condemen a pensions de misèria i continuen els desnonaments de famílies que no poden més.

Per molt que insisteixin en el relat de la “transició energètica”, aquesta pujada de preus no té res a veure amb l’ecologisme; i de fet estan aprofitant les polítiques per reduir emissions de CO2 per treure més beneficis. El negoci de l’energia és tan gran que, tot i que consumim menys que fa uns anys, els beneficis d’aquestes empreses no han deixat de multiplicar-se, així com els sous dels seus directius, consellers i accionistes. En el cas de la llum, un sistema de preus fraudulent fa que la paguem molt per sobre del seu cost de producció.

Tot i els seus grans beneficis, aquestes multinacionals ofereixen un servei deficient: milers de famílies pateixen reiterats i prolongats talls de llum, especialment als barris i zones més humils. Les mesures preses pel govern durant aquestes últimes setmanes sembla que serviran per ben poc; la crisi seguirà fent estralls i agreujant les diferències entre uns rics que cada cop ho són més i una majoria que cada cop ho tenim pitjor.

Hem de ser clars: garantir de manera justa l’accés als mitjans de vida més elementals, i a les energies en particular, és incompatible amb que aquests estiguin privatitzats al servei d’uns pocs oligarques. No només exigim mesures de caràcter urgent per reduir els preus de les energies i de la llum, sinó que anem encara més enllà: el problema de fons no se solucionarà fins que no prenguem de les seves mans el que és nostre. Les grans empreses energètiques han d’expropiar-se per posar-les al servei del poble i sota el nostre control.

La batalla de l’electricitat l’hem de lliurar i guanyar al carrer, així com d’altres que tenim per davant. No hi ha una altra manera i no podem perdre més temps: és hora que ens mobilitzem, per a conquerir la llum contra qui ens imposa la tirania de la seva foscor.

El 6 de novembre, tothom als carrers!

estafa de la llum

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.