You are currently viewing Segons el Poder Judicial, Catalunya és el territori que pateix més desnonaments Segons el Poder Judicial, Catalunya és el territori que pateix més desnonaments

Segons el Poder Judicial, Catalunya és el territori que pateix més desnonaments Segons el Poder Judicial, Catalunya és el territori que pateix més desnonaments

Divendres es van fer públiques les dades sobre desnonaments del primer trimestre de 2020 i Catalunya segueix liderant el “rànquing de la vergonya”

Avui dimarts 7 de juliol, desde la PAH arranquem nova campanya per exigir al Govern de coalició de PSOE y Podemos, un Reial Decret Llei urgent que posi fi a tots els desnonaments, siguin per hipoteca, lloguer o ocupació, amb una moratòria, mínim fins al 31 de desembre de 2021. Un canvi legal que podrien aprovar de manera quasi immediata i que serviria de veritable escut social, en aquesta nova normalitat postconfinament, que agreuja el nombre de famílies vulnerables amb risc de perdre el seu habitatge.

Les dades sobre desnonaments al primer trimestre de 2020son esgarrifoses:9.659 desnonaments a tot l’Estat. Més, sabent que en realitat, són tan sols dos mesos de desnonaments en actiu degut a la COVID-19, constatació que ens alarma i posa sobre la taula la necessitat del Decret que estem exigint fa setmanes al Gobierno.

Un cop més i com és habitual, Catalunya lidera el rànquing de la vergonya amb 2.178 desnonaments, el 22,5% del total, dels quals, 1.571- el 72,1% – són deguts a impagaments de lloguer.

Dades alarmants que evidencien el que fa temps que denunciem i exigim les PAHs Catalanes a la Generalitat i als Ajuntaments: cal contundència per fer efectiva la Llei 24/2015 i aturar la corba dels desnonaments de forma urgent, si volem que la nostra llei realment compleixi amb els objectius pels quals va néixer i fou aprovada per unanimitat al Parlament el 2015, després de molta lluita i esforç i un cop recuperada de l’intent d’enterrar-la per part de la banca i el PP. 

Per acabar-ho d’adobar, recentment el Partit Popular ha tornat de nou a la càrrega i ha interposat un recurs d’inconstitucionalitat contra l’ampliació de la nostra Llei , a través del Decret 17/2019, aconseguida fa tan sols un mesos, demostrant de nou, que els poderosos no desisteixen i la volen atacar de nou. Per sort, el “partit de la banca” tan sols és un grup parlamentari al Congrés i el seu recurs no la suspèn.

Advertim públicament que nosaltres seguirem com sempre, al costat de les famílies i a les portes i reallotjant families desnonades per evitar aquesta vulneració quotidiana i escandalosa de drets humans. Així com enfront dels especuladors i qui els protegeix, exigint el compliment dels canvis legals aconseguits o dels nous que facin falta -com la moratòria estatal de desnonaments-, fins a fer realitat per totes el Dret a l’habitatge.

Només així tindrem un país lliure de desnonaments que posi fi a l’especulació amb l’habitatge i mobilitzi els pisos buits en mans de la banca i els fons voltor per donar resposta a les famílies desnonades. No pararem fins aconseguir-ho.

Leave a Reply

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.