Actualment esteu veient CaixaBank pretén desnonar si o si a dos menors

CaixaBank pretén desnonar si o si a dos menors

Buildingcenter, la immobiliària de CaixaBank vol desnonar a dos menors sense contemplacions. Des del jutjat nª3 de Mollet, còmplices dels especuladors, han sol·licitat la presència de la Brimo i traslladat a la família que vagin preparant les maletes perquè els envien al carrer sense importar-los els nens ni on aniran a parar.

El dilluns 29 de novembre ens enfrontem a una nova situació de violació de Drets Humans i de protecció de la infància. Això es deu al despropòsit administratiu, a la màfia immobiliària de Caixabak i a la violència dels jutjats.

Mohamed, amb els seus dos fills, actualment sense ingressos (a l’espera de la renda garantida) ni alternatives, es va veure obligat a ocupar un habitatge propietat de Buildincenter. En haver accedit a l’habitatge a través d’una d’aquestes màfies que tant perjudiquen al mateix temps que es lucren de la desesperació de les persones, hi havia un desnonament anterior sobre aquest habitatge.

Ja vam parar el primer desnonament en porta el passat 8 de novembre. Aconseguim temps perquè li arribés la resolució positiva del padró, poder sol·licitar l’informe de vulnerabilitat i començar a buscar un reallotjament via la taula d’emergència. Lamentablement, res d’això ha succeït.

D’una banda, el padró encara no ha arribat i sense ell els serveis socials no estan fent l’informe de vulnerabilitat. Sense l’informe de vulnerabilitat, la petició de suspensió sobre la base de la moratòria actual no passa de lletra morta, ja sigui per a CaixaBank com per als jutjats.

Si alguna cosa hem pogut constatar d’algun temps ençà és l‘enduriment del jutjat nº3 de Mollet, actuant més del costat dels qui volen desnonar que del costat de les famílies vulnerables. En aquest cas concret, han optat per activar el dispositiu policial i la presència de la Brimo. Aquest matí, Mohamed ha anat a presentar el document de suspensió i li han dit que ‘’vagi fent les maletes ja que no pensen parar el desnonament”.

Dit això, cal matisar que en casos com aquest, l’Ajuntament hauria de ser més eficaç i agilitar les tramitacions del padró. Havent-hi un procés de desnonament en marxa, la burocràcia hauria de ser més àgil per a evitar situacions incòmodes com tenir una família al carrer. D’altra banda, els serveis socials no han redactat l’informe de vulnerabilitat, l’única eina de la qual disposaria Moha per a poder acollir-se a la moratòria de desnonaments, apel·lant a la falta del padró. No tenim la certesa que això sigui així, però ho esbrinarem per a poder actuar en conseqüència davant possibles casos semblants.

Per a acabar, tornar a remarcar la falta d’humanitat dels jutjats de Mollet (i especialment el nº3), que d’algun temps ençà estan més per tancar expedients al preu que sigui. En aquest cas manant a la Brimo per a assegurar-se que el desnonament sigui executat i amenaçant obertament amb això a la família.

Des de la PAH Mollet Baix Vallès, estem actuant d’urgència, activant tot el que és a la nostra mà i picant a totes les porta possibles, per a suspendre el desnonament abans de la seva execució o almenys aconseguir la documentació necessària perquè el dilluns, tant comitiva com Mossos es tornin per on han vingut.

Després dels tràmits d’aquest matí, la pilota està en serveis socials i d’ells depèn passar-se-la a Buildincenter i Caixabank perquè sol·liciti la suspensió del desnonaments als jutjats.

Amb tanta corrupció i delinqüents com hi ha, és indignant veure com es gasten les energies i els diners públics a desnonar a qui menys té i no s’inverteixen a garantir el dret a l’habitatge.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: PAH Mollet del Vallès Baix Vallès.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a MaadixZone que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.